Dentist Buzau
0238 716 266
0738 443 491

Terapie/Obturatii Buzau

Terapie/Obturatii Buzau

Obturatiile sunt o procedura de restaurare folosita pentru a inlocui structura dintilor care este cariata. Obturatiile sunt de asemenea utilizate pentru a repara dintii fracturati, rupti sau uzati puternic.

Stomatologia moderna ne-a permis sa combinam frumusetea cu forta atunci cand umplem dintii. Plombele sunt realizate dintr-o varietate de materiale care vor imita indeaproape aspectul dintelui natural, creand o restaurare aproape nesesizabila din puterea si aspectul dintelui initial. Prin combinarea a două faze, organică și anorganică, se obțin proprietăți asemănătoare țesuturilor dure dentare, în ceea ce privește duritatea, rezistența, elasticitatea, izolarea termică și chimică a pulpei dentare, textura, culoarea, transluciditatea.

Medicul va incepe procedura prin prepararea cavitatii - indepartand orice urma de carie ramasa si modeland cavitatea finala. Urmatorul pas va fi adaugarea unui material de umplere din rasina compozita, care este apoi intarit cu o lumina . Ultima etapa va fi lustruirea umpluturii pentru a o adapta fara probleme la forma naturala a dintelui.

Obturatia nu dureaza pentru totdeauna; In timp,intr un interval de 2-3ani, compozitul prezintă o usoara modificare a culorii, datorită unor factori externi (alimente precum ceaiul, cola, cafeaua sau prezența plăcii bacteriene), a căror acțiune este favorizată de porozitatea materialului

Asa ca este esential sa ne vizitati in mod regulat pentru verificari.Obturatiile pot dezv

olta fisuri sau pur si simplu uza din cauza fortelor de mestecat. Medicul dvs monitorizeaza integritatea plombelor. in timpul examenelor obisnuite si va va recomanda inlocuirea lor daca este detectata o problema.

Nu ezitati sa sunati la 0238 716 266 pentru o consultatie cu unul dintre medicii nostri stomatologi de la Clinica Stomatologie Valsan.