Mai jos va prezentam cateva tipuri de punti dentare.
Puntea traditionala este cel mai popular tip de punte dentara si poate fi folosita atunci cand mai sunt dinti naturali de o parte si de alta a spatiuluiaparut in urma unei extractii dentare.
Dupa cum sugereaza si denumirea,puntea pe implanturi este lucrarea protetica fixa care se sprijina pe implanturi. Acest tip de punte dentara este varianta cea mai functionala, insa costa mai mult datorita celor doua implanturi necesare, si necesita doua operatii chirurgicale inaintea montarii puntii definitive propriu-zise. Durata pana la finalizarea lucrarii poate fi de cateva luni, dar lucrarea rezista timp indelungat, pacientul avand grija de igiena orala si de controalele bianuale obligatorii.In plus, pacientul poate beneficia de lucrare provizorie in 24/48 ore postchirurgical functie de manoperele asociate, astfel incat se bucura de dinti fixi pe toata durata tratamentului.
Coroanele sunt utilizate pentru a restaura dintii care au fost fracturati sau au un risc ridicat de a face acest lucru din cauza pierderii de substanta coronara si vor arata si se vor simti similar cu dintii dvs. reali.
Coroanele sunt construite de obicei din aliaje nobile sau portelan si sunt necesare daca lipseste o portiune semnificativa a dintelui. De obicei, terapia extinsa: terapia canalului sunt situatiile in care este recomandata o coroana.
Puntile sunt indicate ori de cate ori lipseste cel putin un dinte. o punte este compusa din coroanele care acopera dintii stalpi{de suport} si corpul de punte.
Aici, la Clinica Stomatologie Valsan din Buzau, oferim servicii pentru montarea de coroane si punti pentru pacientii nostri. Va rugam sa ne sunati la (0238) 716 266 si rezervati o consultatie cu medicul stomatolog pentru a discuta despre optiunile dvs.
Coroanele dentare pot fi realizate din diverse materiale, metal, zirconiu sau ceramica si se aplica peste un dinte afectat. Pacientii cu dinti crapati, ciobiti sau cei care au beneficiat de tratamente endodontice sunt candidati pentru acest tip de restaurare dentara. Impreuna cu medicul specialist protetician, pacientul poate alege varianta potrivita de coroana dentara. In unele cazuri, se pot realiza coroane dentare integral ceramice chiar in cabinetul stomatologic, intr-o singura sedinta, cu ajutorul proteticii computerizate CEREC Cad/Cam.
Puntile dentare sunt utilizate in cazul dintilor lipsa. Spatiul ramas in urma extractiei dentare trebuie inchis pentru a evita migrarea dintilor vecini. Puntea dentara se sprijina pe cei doi dinti vecini spatiului pentru a sustine coroana dentara ce va inlocui dintele lipsa. Pentru aceasta este necesar ca medicul protetician sa slefuiasca cei doi dinti inainte de a aplica puntea. O solutie mult mai eficienta si conservatoare de inlocuirea a dintilor lipsa este implantul dentar.
Protezele sunt impartite in doua categorii principale: proteze totale si proteze partiale.
Protezele totale sunt concepute pentru a inlocui dintii de pe o intreaga arcada atunci cand lipsesc toti dintii. Protezele partiale sunt utilizate atunci cand exista inca dinti prezenti pe arcada.
Proteza completa consta dintr-o baza acrilica pentru a imita tesutul gingiei, iar dintii din acrilic. Baza protezei este realizata pentru a se potrivi strans pe contururile arcadei pentru a asigura ca proteza este stabila in timpul functiilor orale normale, cum ar fi mancatul, vorbirea sau deglutitia
Protezele partiale pot fi realizate cu un cadru metalic si dinti atasati in zonele in care lipsesc dintii. Cadrul metalic are, de asemenea, crosete sau diverse sisteme speciale care se extind si se potrivesc in jurul unora dintre dintii existenti.
Medicii nostri vor oferi toate informatiile necesare pentru educatia pacientilor, ajutandu-va sa intelegeti daca aceasta este alegerea potrivita pentru dvs.