Info Pacienti

Detartraj si igienizarea

Detartrajul este manevra terapeutica prin care se indeparteaza tartrul dentar care este raspunzator de inflamatia gingivala; se executa pentru a preveni afectiunile parodontale.

Detartrajul supragingival se poate realiza manual (rar) sau cu ultrasunete (frecvent); dupa detartraj este obigatoriu un peraij profesional pentru netezirea suprafetelor rugoase ramase in urma indepartarii tartrului.

Curatarea cu bicarbonat de sodiu este o manopera care vine sa completeze o igienizare orala corecta.

Coroana Dentara

Este un element protetic folosit pentru inlocuirea partii coronare a dintilor; poate fi unidentara (de acoperire) sau poate face parte dintr-o lucrare mai mare numita punte dentara.

Dintii care urmeaza sa fie acoperiti cu coroane:dd cu carii complicate si distructii coronare mari,dintii cu fracturi coronare,dd abrazati sau dd care vor sustine o lucrare protetica(dd stilpi).

Coronele pot fi: ceramica(de mai multe feluri), acrilica, metalica sau mixta.

Corona ceramica imbina 3 calitati esentiale:estetica ridicata, rezistenta si biocompatibilitate; imita foarte bine aspectul natural al dintilor relizeaza protectie termice si chimica pentru bont, are stabilitate coloristica in timp si nu in ultimul rind este foarte usor de igienizat, fiind singurul material acceptat unanim in contact direct cu mucoasa edentata in cazul puntilor.

Implantul Dentar

Arata si Este Resimtit ca un Dinte Natural.

Un implant dentar este o radacina dentara artificiala care inlocuieste radacina oricarui dinte lipsa. Arata similar unui surub obisnuit si e construit din aliaj de titaniu, un material perfect biocompatibil. In timp, celulele osoase se aduna in jurul implanturilor, ducand la sudarea acestora de os. Implanturile dentare sunt pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Ele se insera printr-o interventie chirurgicala in os (maxilarmandibula) pentru a crea o baza pe care va fi construita o lucrare protetica (noul dinte). Medicul stomatolog foloseste implanturile pemtru a construe coronitelucrari identice ca aspect dintilor naturali.

Etapele principale:

  • Diagnosticul - In timpul examenului clinic, medical stomatolog verifica structura, conformatia osului, sistemul vascular sic el nervos, evidentiind eventualele neregularitati. Pe baza acestui, si decide lungimea, diametrul si pozitionarea sa in osul maxilarmandibular.
  • Interventia chirurgicala: - Implantul este inserat in osul maxilar sau mandibular sub anestezie locala, in conditii de sterilitate absoluta. Interventia poate dura mai putin de o ora.
  • Procesul de vindecare: - Dureaza 3-4luni, timp in care se realizeaza in mod natural integrarea implantului in os.
  • Realizarea lucrarii protetice: - In aceasta etapa este construita coroana, process care se desfasoara in cabinet implicand si interventia laboratorului de tehnica dentara. Aceasta poate dura cateva saptamani.

Albirea Dentara

Este un procedeu medical care se poate realiza atit acasa cit si in cabinet cu materiale sigure si sub supraveghere medicala;nu are efecte medicale nedorite,este indicata atit in cazuri cosmetica dar si pentru cele patologice.

Albirea poate fi efectuata si la dintii vitali dar si la cei devitali;pentru interventiile cosmetice albirea dentara breprezinta primul pas.

Aparatele Ortodontice

www.tpu.ro

Info Pacienti